Osnovni podatki
29. junij 2016 ob 10:00 do 29. junij 2016 ob 13:00
ZRC, Dvorana Zemljepisnega muzeja (Gosposka ulica 16)

Organizator
Inštitut za kulturne in spominske študije
Opis

Vabimo vas na delavnico »Na začetku kariere v znanosti in raziskovanju: orodja za preživetje«, ki bo v sredo, 29. junija, med 10.00 in 13.00 uro na ZRC SAZU, dvorani Zemljepisnega muzeja (Gosposka ulica 16).

Delavnica je del aktivnosti, ki potekajo v okviru 7. evropskega projekta GARCIA (»Enakost spolov v akademski in raziskovalni sferi: boj proti karierni nestabilnosti in asimetriji«), v katerem je ZRC SAZU sodelujoča organizacija.

Zakaj delavnica o začetku kariere v znanosti in raziskovanju?  

Pogoji za uspešno kariero v znanosti in doseganje visokih meril znanstvene odličnosti zahtevajo od mladih raziskovalcev in raziskovalk mnogo več kot le raziskovanje in pisanje znanstvenih člankov v domačih ali tujih znanstvenih revijah. Danes se od mladih na začetku karierne poti pričakuje vpetost v mednarodne znanstvene mreže, pridobivanje mednarodnih nagrad, veščine pisanja raziskovalnih projektov, suvereno predstavljanje svojih raziskovalnih rezultatov na mednarodnih konferencah ipd.

Delavnica je namenjena vsem raziskovalcem in raziskovalkam, ki bi radi pridobili nove veščine za uspešno karierno pot v znanosti, zlasti pa mladim znanstvenikom in znanstvenicam, ki na raziskovalno pot šele vstopajo.  

 

Delavnico bo vodila Dr. Muriel E Swijghuisen Reigersberg, managerka za razvoj raziskovanja in političnega upravljanja (gostujoča znanstvena sodelavka na Music, Mind and Brain research centre, Psychology Department, Goldsmiths, University of London).

 

Na delavnici se bomo osredotočili na štiri osrednja vprašanja:

•       koncept znanstvene odličnosti in interpretacijo znanstvenih meril za ocenjevanje;

•       predstavitev strategij mednarodnega mreženja in pridobivanja prepoznavnosti;

•       strategije objavljanja;  

•       pisanje življenjepisa, priprave na razgovore.

 

Delavnica je namenjena zaposlenim na ZRC SAZU. Prosimo vas, da sporočite vašo udeležbo preko elektronske pošte: teja.komel@zrc-sazu.si ali preko telefona: 01-4706-451.

Vljudno vabljeni!