Osnovni podatki
12. september 2018 ob 19:00
Atrij ZRC, Novi trg 2, Ljubljana

Organizator
Založba ZRC
Opis

Zofka Kveder ni bila le prva slovenska pisateljica in ena izmed zgodnjih slovenskih feministk, delovala je tudi na področju novinarstva. Svoj kritičen odnos do sveta in navdušenje nad umetnostjo je izražala v člankih in feljtonih, ki jih je objavljala v slovenščini, hrvaščini, češčini in nemščini. Bila je tudi urednica dveh revij in ženske priloge dnevnika. Ob neki priložnosti je zapisala: “Še sama nimam v evidenci vsaj tistih brezštevilnih feljtonov, pisanih o Slovencih, člankov in prikazov, s katerimi služim tiho in skromno interesom svojih rojakov, ki imajo za me, ne vem, zakaj in kako, tako prebito malo simpatij.”

Današnji, drugačen pogled na njeno delo, bodo ob izdaji pete knjige Zbranega dela Zofke Kveder, ki prinaša vse pisateljičine članke, feljtone in dramatiko in s tem sklepa njen opus, na okrogli mizi predstavile: urednica Zbranega dela Zofke Kveder dr. Katja Mihurko Poniž z gostjami dr. Eva D. Bahovec, dr. Tina Bahovec, dr. Beti Žerovc, dr. Vladka Tucovič in gostom dr. Matjažem Birkom.

Okrogla miza, ki jo organizira Knjigarna Azil v sodelovanju z Založbo ZRC, bo v sredo, 12. septembra ob 19. uri v Atriju ZRC.

_ _ _ _ _ _ _ _ _

Kulturni program Knjigarne Azil sofinancira Javna agencija za knjigo RS.