Osnovni podatki
10. marec 2020 ob 18:00 do 10. marec 2020 ob 20:00
Občinska palača v Novi Gorici - velika dvorana

Organizator
Umetnostnozgodovinski inštitut Franceta Steleta
Opis

NUJNO OBVESTILO:

 

Spoštovani,

glede na trenutno epidemiološko situacijo in v skladu z nacionalnimi priporočili za omejitev in preprečevanje širjenja bolezni (koronavirus SARS-CoV-2) ter v skladu s priporočilom vodstva Mestne občine Nova Gorica Vam sporočamo, da je predstavitev knjižice Občinska stavba v Novi Gorici iz zbirke Umetnine v žepu, ki naj bi potekala v torek, 10. marca 2020, ob 18. uri v veliki dvorani v novogoriški občinski palači, prestavljena na kasnejši termin, ki bo omogočal za zdravje varen potek izvedbe dogodka in Vam ga bomo sporočili naknadno.

Hvala za razumevanje.
ZRC SAZU, Umetnostnozgodovinski inštitut Franceta Steleta
Ljubljana, 9. marec 2020

 

Vljudno vas vabimo, da se v torek, 10. marca 2020, ob 18. uri, v veliki dvorani občinske palače v Novi Gorici, udeležite predstavitve sedemnajste knjižice iz zbirke Umetnine v žepu, Občinska stavba v Novi Gorici avtoric Alenke Di Battista in Katarine Mohar.

Knjižica Občinska stavba v Novi Gorici prihaja med bralce v pravem trenutku, saj so se že pričela obnovitvena dela na občinski palači, za katero je načrte izdelal Vinko Glanz, eden najbolj zaželenih arhitektov v letih po drugi svetovni vojni.
Prisotne bo pozdravila podžupanja Mestne občine Nova Gorica, mag. Elena Zavadlav Ušaj.
Urednica zbirke, izr. prof. dr. Marjeta Ciglenečki, se bo z gosti pogovarjala o nastajanju Nove Gorice, o arhitektu Vinku Glanzu in freskantu Slavku Pengovu, o simboliki državnih naročil in seveda o ciljih že potekajoče obnove.

vabilo_umetnine_v_zepu_nova_gorica.pdf