Osnovni podatki
4. december 2018 ob 10:00 do 4. december 2018 ob 13:00
Občina Šempeter-Vrtojba (1. nadstropje), Trg Ivana Roba 3a, 5290 Šempeter pri Gorici

Organizator
Raziskovalna postaja Nova Gorica
Opis

Spoštovani!

RRA SEVERNE PRIMORSKE d.o.o. Nova Gorica vas v sodelovanju z ZRC SAZU, Raziskovalno postajo Nova Gorica (Inštitutom za kulturne in spominske študije in Inštitutom za slovensko narodopisje) vabi na delavnico z naslovom PREHRANSKA DEDIŠČINA IN NJEN RAZVOJ V LOKALNIH SKUPNOSTIH.

Delavnica bo organizirana v sklopu projekta AlpFoodway: interdisciplinarni, transnacionalni in participativni pristop k dediščini alpske prehrane. Namenjena je predstavnikom lokalnih skupnosti Goriške regije (društvom, zavodom, turističnim organizacijam, dediščinskim institucijam, občinskim službam  itd.) oz. vsem, ki bi želeli znanja naših prednikov nadgraditi za vzdržni razvoj.

Potekala bo 4. decembra 2018 ob 10.00 uri v večnamenski dvorani Občine Šempeter-Vrtojba.

Delavnico bosta vodili:

 

V projektu sodeluje 14 partnerjev (12 iz Evropskih držav, 2 iz Švice). Vodilni partner projekta je Polo Poschiavo, Alpski kompetenčni center v Švici. Poleg dveh razvojnih agencij, RRA SEVERNE PRIMORSKE d.o.o. Nova Gorica in Razvojne agencije Zgornje Gorenjske-RAGOR, je v projekt vključena tudi strokovna institucija, Znanstvenoraziskovalni center Slovenske akademije znanosti in umetnosti.

Projekt AlpFoodway si prizadeva oblikovati vzdržen razvojni model, ki bo zasnovan na ohranjanju in vrednotenju kulinarične dediščine alpskega prostora ter na inovativnih orodjih trženja in upravljanja. Na območju naše regije, bo projekt prispeval k identifikaciji nesnovne kulturne dediščine ter k povečanju ponudbe značilne domače, lokalno pridelane hrane in tradicionalnih jedi v ponudbi gostincev, k povezovanju gastronomske ponudbe na območju Goriške regije in k povečanju prodaje lokalnih pridelkov.

Projekt sofinancira Evropska unija iz sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj (ESRR) v okviru Programa Interreg Območje Alp.

Več o projektu najdete na spletni strani www.rra-sp.si/projekti/alpfoodway ali na spletni strani projekta www.alpine-space.eu/projects/alpfoodway.

Projekt je sofinanciran iz sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj (ESRR) v okviru Programa Interreg Območje Alp.

VABILO