Osnovni podatki
Datum objave:
14. maj 2021
Opis

Vsakoletni sejem akademske knjige Liber.ac se tudi letos odvija v virtualnem okolju. Nobena sprememba tudi ni, da tudi letos s svojim izborom knjig na sejmu sodeluje Založba ZRC. Spletni knjižni sejem, ki je letos dobil ime Stopinje v mestu, bo trajal od 18. do 20. maja 2021 in bo v čim širši meri povezal založnike akademskih knjig.

Namesto v Foersterjevem vrtu bo tako letos knjige mogoče kupiti v spletnem mestu. Prijazno vabljeni k obisku!  Založbe bodo spletne stojnice odprle v torek 18. maja, ob 9. uri. Vabljeni k ogledu SEZNAMA KNJIG ZALOŽBE ZRC, ki so letos naprodaj na Liber.ac.

Sejem akademske knjige Liber.ac je zasnovan kot tridnevna javna prireditev s spremljevalnim programom, s katero se v slovenskem prostoru uveljavlja nov tip knjižnega sejma, obenem pa se vzpostavlja novo kulturno in komunikacijsko središče. Sejem povezuje različne akterje s področja produkcije in promocije akademske knjige od univerzitetnih založb in knjigarn do univerzitetnih knjižnic. Opozarja na raznolikost in visoko kvaliteto slovenskega akademskega založništva, najnovejše dosežke znanosti in interdisciplinarne razvojne usmeritve v visokem šolstvu. Obenem poskuša akademsko knjigo približati širši zainteresirani javnosti, študentom in dijakom, ki se odločajo o izbiri študija, pa tudi tistim, ki se v okviru vseživljenjskega izobraževanja odločajo za univerzitetno izobrazbo.

Vsi dogodki spremljevalnega programa letošnjega sejma bodo ob določeni uri predvajani na YouTube kanalu Znanstvene založbe Filozofske fakultete.

 

Ravnikarjevi bloki v Novi Gorici

predstavitev 20. knjižice iz zbirke Umetnine v žepu

15. 6. 2021 ob 18:15 • Bevkov trg, Nova Gorica

Več >>

Uganke na Slovenskem - dr. Saša Babič s Pižamo

16. 6. 2021 ob 19:00 • Atrij ZRC, Novi trg 2, Ljubljana

Več >>

Epidemije in zdravstvo v zgodovinski perspektivi

14. 10. 2021 ob 9:00 • Atrij ZRC, Novi trg 2 Ljubljana

Več >>

Pristno, potvorjeno ali pomota? Ustvarjanje, poustvarjanje, prevara in ponarejanje v glasbi in sorodnih umetnostih.

Mednarodni znanstveni simpozij

21. 10. 2021 ob 9:00 • Ljubljana, Novi trg 2 in 4

Več >>