Osnovni podatki
Datum objave:
26. november 2018
Opis

Z veseljem objavljamo vest, da je novembra nagrado Danubius za raziskovalko na sredini raziskovalne kariere avstrijskega Ministrstva za šolstvo, znanost in raziskave ter Inštituta za Podonavje in Srednjo Evropo za leto 2018, za odličnost in prodornost raziskovalnih dosežkov prejela dr. Ana Hofman, raziskovalka na Inštitutu za spominske in kulturne študije ZRC SAZU.

Podlaga za prejeto nagrado je znanstvena odličnost kandidatke, inovativni pristop v akademskem delu, tematski pomen znanstvenega dela za vprašanja / probleme Podonavja, znanstveno delo izven nacionalnih meja, integracija v mednarodne mreže, sodelovanje v znanstvenih projektih, objave ter predajanje znanja študentkam in študentom. Dr. Ana Hofman je etnomuzikologinja; področje njenega raziskovanja je odnos med glasbo, zvokom in politiko v socialističnih in postsocialističnih družbah, s poudarkom na spolu, spominu in aktivizmu. Objavila je več kot 50 znanstvenih člankov in poglavij v knjigah ter zbornikih ter dve znanstveni monografiji. Je tudi predavateljica na Podiplomski šoli ZRC SAZU v Ljubljani ter na Fakulteti za humanistiko Univerze v Novi Gorici. V zimskem semestru 2017 je bila gostujoča profesorica na Glasbeni akademiji v Gradcu, medtem ko je bila v poletnem semestru 2018 Podoktorska Fulbrightova štipendistka na Graduate School of City University of New York. Njen aktualni projekt Glasba in politika v post-jugoslovanskem prostoru: k novi paradigmi političnosti glasbe na prelomu stoletij raziskuje moč glasbe in zvoka v politični mobilizaciji, participaciji in ustvarjanju političnih skupnosti. Iskrene čestitke!

Iskrene čestitke dr. Ani Hofman za prejeto nagrado!

O nagradi Danubius Career Award: Danubius nagrado za raziskovalno kariero podeljujeta avstrijsko Ministrstvo za šolstvo, znanost in raziskave ter Inštitut za Podonavje in Srednjo Evropo za odličnost in prodornost raziskovalnih dosežkov na področju Podonavja. Nagrada se podeljuje od leta 2011 na podlagi predlogov članic institucij.

 

Izkopavanje naselbine Burgbichl pri Irschnu

12. 7. 2021 ob 7:00 • Burgbichl pri Irschnu

Več >>

Epidemije in zdravstvo v zgodovinski perspektivi

14. 10. 2021 ob 9:00 • Atrij ZRC, Novi trg 2 Ljubljana

Več >>

Pristno, potvorjeno ali pomota? Ustvarjanje, poustvarjanje, prevara in ponarejanje v glasbi in sorodnih umetnostih.

Mednarodni znanstveni simpozij

21. 10. 2021 ob 9:00 • Ljubljana, Novi trg 2 in 4

Več >>