Osnovni podatki
Datum objave:
1. april 2019
Opis

Spoštovani,

v okviru projekta Mapiranje urbanih prostorov slovenskih mest v zgodovinskem okviru. Modernistična Nova Gorica in njeni konteksti raziskovalci Umetnostnozgodovinskega inštituta Franceta Steleta ZRC SAZU raziskujemo urbanistično zasnovo Nove Gorice, vlogo in pomen njenih javnih in arhitekturnih spomenikov ter razvoj mesta od nastanka do danes (https://uifs.zrc-sazu.si/sl/programi-in-projekti/mapiranje-urbanih-prostorov-slovenskih-mest-v-zgodovinskem-okviru-modernisticna).

V letošnjem letu bo izšla žepna publikacija o novogoriški občinski stavbi, ki bo s strokovno tehtno in poljudno privlačno besedo spregovorila o enem izmed pomembnejših arhitekturnih spomenikov Nove Gorice. Ker želimo besedilo obogatiti z zanimivimi anekdotami in stavbo ilustrirati s čim boljšim slikovnim gradivom, naprošamo vse, ki imate kakršnekoli spomine o omenjeni stavbi, da te spomine delite z nami, pobrskate po albumih ali nam pošljete druge dokumente, ki pričajo o življenju in delu v novogoriški občinski stavbi.

Vnaprej se vsakemu izmed vas isreno zahvaljujemo za pomoč in vas vabimo, da se oglasite na Raziskovalni postaji Nova Gorica (Delpinova ulica 12) pri raziskovalki Klavdiji Figelj od ponedeljka do petka med 9. in 10. uro oziroma da se z njo dogovorite za osebni termin (klavdija.figelj@zrc-sazu.si). Gradivo lahko tudi sami poslikate oziroma skenirate in ga posredujete na elektronski naslov raziskovalke Alenke Di Battista (alenka.di.battista@zrc-sazu.si), ene izmed avtoric omenjene žepnice.

Zbiranje spominov, dokumentarnega, slikovnega idr. gradiva bo potekalo od 1. do 26. aprila 2019.

 

7. simpozij raziskovalk in raziskovalcev ZRC SAZU na začetku znanstvene kariere v Ljubljani

Kam greš, tehnologija?

24. 10. 2019 ob 8:30 • Dvorana Zemljepisnega muzeja ZRC SAZU

Več >>

Mednarodna konferenca o napotovanju delavcev v Vzhodni Evropi - EEPOW

24. 10. 2019 ob 9:00 • Atrij ZRC, Novi trg 2, Ljubljana

Več >>

Mednarodna konferenca Dediščina prehrane na stičišču Alp in Jadrana

24. 10. 2019 ob 9:00 • Univerza v Vidmu, Italija

Več >>