Osnovni podatki
Datum objave:
1. april 2019
Opis

Spoštovani,

v okviru projekta Mapiranje urbanih prostorov slovenskih mest v zgodovinskem okviru. Modernistična Nova Gorica in njeni konteksti raziskovalci Umetnostnozgodovinskega inštituta Franceta Steleta ZRC SAZU raziskujemo urbanistično zasnovo Nove Gorice, vlogo in pomen njenih javnih in arhitekturnih spomenikov ter razvoj mesta od nastanka do danes (https://uifs.zrc-sazu.si/sl/programi-in-projekti/mapiranje-urbanih-prostorov-slovenskih-mest-v-zgodovinskem-okviru-modernisticna).

V letošnjem letu bo izšla žepna publikacija o novogoriški občinski stavbi, ki bo s strokovno tehtno in poljudno privlačno besedo spregovorila o enem izmed pomembnejših arhitekturnih spomenikov Nove Gorice. Ker želimo besedilo obogatiti z zanimivimi anekdotami in stavbo ilustrirati s čim boljšim slikovnim gradivom, naprošamo vse, ki imate kakršnekoli spomine o omenjeni stavbi, da te spomine delite z nami, pobrskate po albumih ali nam pošljete druge dokumente, ki pričajo o življenju in delu v novogoriški občinski stavbi.

Vnaprej se vsakemu izmed vas isreno zahvaljujemo za pomoč in vas vabimo, da se oglasite na Raziskovalni postaji Nova Gorica (Delpinova ulica 12) pri raziskovalki Klavdiji Figelj od ponedeljka do petka med 9. in 10. uro oziroma da se z njo dogovorite za osebni termin (klavdija.figelj@zrc-sazu.si). Gradivo lahko tudi sami poslikate oziroma skenirate in ga posredujete na elektronski naslov raziskovalke Alenke Di Battista (alenka.di.battista@zrc-sazu.si), ene izmed avtoric omenjene žepnice.

Zbiranje spominov, dokumentarnega, slikovnega idr. gradiva bo potekalo od 1. do 26. aprila 2019.

 

Sejem s kavča / Spletni knjižni sejem

22. 4. 2021 ob 10:00 • Splet

Več >>

Einstein za socializem in za svobodo govora

Pogovor ob izidu knjige iz zbirke Pamflet

22. 4. 2021 ob 18:00 • Atrij ZRC in Youtube kanal ZRC

Več >>

Dolgoročne spremembe okolja 2021

13. 5. 2021 ob 9:00 • Zoom

Več >>

12. Grošljev simpozij / Ljubezen v antiki

Pretresel je Eros mi čute ko burja

31. 5. 2021 ob 16:30 • Atrij ZRC, Novi trg 2, Ljubljana

Več >>