23

APR

19:30

Spletni pogovor Petra Klepca in Alenke Zupančič o gospostvuOsnovni Podatki

23. april 2020 ob 19:30

Opis

Knjigarna Azil in Društvo za teoretsko psihoanalizo vljudno vabita na spletni pogovor Petra Klepca in Alenke Zupančič na temo »Gospostvo danes«.

Pogovor z naslovom Gospostvo danes, ki bo v četrtek, 23. aprila ob 19.30. uri, bo izveden s pomočjo spletne platforme zoom.

Spremljate ga lahko v živo na tem naslovu: https://us02web.zoom.us/j/81316114991

Gosta bosta razpravljala o temah, ki jih izpostavlja nedavno izšla knjiga Petra Klepca Matrice podrejanja. Kapitalizem in perverzija 2 . Pogovarjala se bosta tako o novih načinih podrejanja in gospostva danes, o ekonomski krizi leta 2008, ki je utrla pot h krizi kot permanentnemu izrednemu stanju, o neoliberalizmu, o oblasti »ekonomije dolga«, o vsesplošni avtomatizaciji, financializaciji in algoritmizaciji, pa tudi o tem, kako je vse skupaj povezano s figuro konca v umetnosti, politiki in psihoanalizi, o kateri v svoji novi knjigi piše Alenka Zupančič. Zaradi sedanje pandemije covid-19 so vse navedene teme na novo odprte in aktualizirane.

Knjigi Petra Klepca in Alenke Zupančič bosta na dan prireditve na voljo po znižani ceni, naročite ju lahko preko spletnega naročanja knjigarne Azil (narocanje@zrc-sazu.si) ali na spletnem sejmu družboslovja in humanistike: https://knjizni-sejem.zrc-sazu.si/, kamor vas od četrtka dalje prav tako vljudno vabimo.

Prireditev organizirata Društvo za teoretsko psihoanalizo in Knjigarna Azil ob podpori Javne agencije za knjigo RS.