Atrij ZRC

 

Atrij ZRC skrbi za promocijsko dejavnost in nudi organizacijo dogodkov in srečanj. Dnevno se v njem odvijajo številne predstavitve, namenjene znanosti in umetnosti, kot tudi predstavitve znanstveno-raziskovalnega dela osemnajstih inštitutov ZRC SAZU. V njem se izvajajo simpoziji, konference, predavanja, predstavitve knjig, razstave, otroške delavnice, novinarske konference in protokolarni sprejemi. Znanstvenoraziskovalni center z Atrijem ZRC v svoje prostore privablja tudi širšo javnost, predvsem z organizacijo kulturnih prireditev kot so literarni večeri in koncerti klasične glasbe. Z dogodki, ki se odvijajo v Atriju ZRC pripomoremo k popestritvi ponudbe kulturnih dogodkov v starem mestnem jedru. ZRC SAZU je leta 2011 v Atriju ZRC organiziral približno šestdeset lastnih prireditev in dvajset gostujočih prireditev.

Prenovljen prostor Atrij ZRC je s pokrito stekleno streho, arkadnimi hodniki in masivnimi oboki prijeten prostor tudi za večerna druženja. Atrij je ogrevan in opremljen s potrebno avdiovizualno opremo. Sprejme do 200 obiskovalcev. Prostor lahko najamejo tudi sorodne domače in tuje inštitucije.

Atrij ZRC postaja vse bolj odmevno predstavitveno središče, v katerem ZRC SAZU na inovativne načine predstavlja svoje raziskovalne dosežke ter se aktivno vključuje v kulturno in družabno življenje mesta.

 

ATRIJ ZRC          Naslov: Novi trg 2, Ljubljana           Telefon: 01/ 470 64 16          E-mail: irena.naglic@zrc-sazu.si