Skip to main content
Depresija in bipolarna motnja razpoloženja [prvi natis]. Priročnik za vse, ki si želijo vedeti več o duševnih motnjah in bolje poskrbeti za svoje duševno zdravje.


Avtorice: Mojca Zvezdana Dernovšek, Duška Knežević Hočevar, Lilijana Šprah
Leto: 2018


V razvitem svetu je depresija ena najpogostejših duševnih motenj. Prizadene lahko kogarkoli in močno ovira vsakodnevno delovanje. Depresija je ozdravljiva, mogoče jo je preprečiti, predvsem pa je mogoče doseči, da se ne ponovi. Bipolarna motnja razpoloženja je prav tako pogosta in mnogokrat jo zamenjamo za druge duševne motnje. Spada med resne duševne motnje, vendar jo je mogoče uspešno zdraviti, preprečevati ponovitve in človek lahko z njo živi povsem običajno in uspešno. O duševnih motnjah še vedno ne zmoremo v naši družbi odkrito in brezskrbno govoriti, saj jih spremljajo stigma, sram, nerazumevanje in močan strah. Ljudje zato pogosto odlašajo z iskanjem strokovne pomoči, si skušajo pomagati sami in se včasih zatekajo tudi k neustreznim rešitvam. Zato priročnik o prepoznavanju in obvladovanju depresije in bipolarne motnje razpoloženja, s pomočjo osebnih zgodb običajnih ljudi pojasnjuje, kako poteka prepoznavanje teh dveh motenj, kakšno je življenje z njima ter kakšne so možnosti za samopomoč in zdravljenje.

Priročnik je namenjen vsem, ki jih tovrstna vsebina zanima, se sami soočajo s težavami v duševnem zdravju ali se s tem spopadajo njihovi svojci. Hkrati se priročnik dopolnjuje s predstavljenimi oblikami pomoči ter iskalnikom pomoči in podpore na spletni strani OMRA (www.omra.si).Še ...

Ključne besede
bipolarna motnja razpoloženja
depresija
izobraževanje
osebne zgodbe
priročniki
samopomoč
stres
zdravljenje
Možnosti

Dodaj med priljubljene

Natisni

Pošlji po mailu

QR