Osnovni podatki
1. junij 2021 ob 16:30 do 3. junij 2021 ob 19:30
Atrij ZRC, Novi trg 2, Ljubljana

Organizator
Inštitut za arheologijo
Društvo za antične in humanistične študije Slovenije
Opis

Z veseljem sporočamo, da bo Grošljev simpozij, dvanajsti po vrsti, organiziran tudi v letu 2021, seveda ob upoštevanju vseh varnostnih ukrepov, ki bodo veljali takrat.

Potekal bo od torka, 1. junija 2021, do četrtka, 3. junija 2021, v Atriju ZRC na Novem trgu 2 v Ljubljani. Če razmere ne bodo dopuščale fizičnega srečanja, se bodo referati preselili na splet.

Srečanje, ki bo imelo za moto Sapfine verze »Pretresel je Eros mi čute ko burja, ki plane v hraste na gori«, bo posvečeno načinom, na katere so ljudje v starem veku doživljali, vrednotili, razlagali in umetniško obravnavali erotično ljubezen.


Amor in Psihe na nagrobnem spomeniku iz Celeie (hrani Pokrajinski muzej Celje, inv. št. L 181)

K sodelovanju so vabljeni strokovnjaki s področij, ki jim je ta motiv blizu: klasični filologi, komparativisti, filozofi, zgodovinarji, umetnostni zgodovinarji, arheologi, sociologi, antropologi, muzikologi in drugi.

Za posamezen prispevek je predvidenih 15 minut predavanja (sledi razprava). Izbor bo v obliki znanstvenih člankov objavljen v tematski številki revije Keria: studia Latina et Graeca (letn. 22, 2020).

Za vse dodatne informacije sta na voljo dr. Nada Grošelj in dr. Marjeta Šašel Kos po elektronski pošti.

Organizacijski odbor Grošljevega simpozija:
   Nada Grošelj
   Marjeta Šašel Kos
   David Movrin
   Anja Ragolič
   Domen Iljaš

O Grošljevem simpoziju in obravnavanih temah preteklih let >>>