Osnovni podatki
11. september 2019 ob 12:00 do 13. september 2019 ob 21:00
Atrij ZRC, Novi trg 2, Ljubljana
Opis

INDIGO FESTIVAL
Nikogar ne briga?
11. 9.–13. 9. 2019

Tudi letos v Atriju ZRC gostimo del prireditev, ki potekajo v okviru festivala INDIGO. Gostili bomo srečanje oblikovalcev, ilustratorjev, fotografov in umetnikov, sejem knjige umetnika domačih in tujih ustvarjalcev, neodvisnih in mikro založnikov ter večerna predavanja. Prijazno vabljeni!

PODROBNEJŠI PROGRAM

Četrta edicija festivala Indigo tematizira ravnodušnost in neobčutljivost za probleme okoli nas spričo medijskega lovljenja nenehne pozornosti in vsakodnevne dežurne ogorčenosti na sprovocirano temo. Utrujenost nam jemlje moč in tla pod nogami, in vsega skupaj je za nas preprosto preveč, da bi se menili za karkoli in kogarkoli. Želimo si samo miru. Zapiramo se v svojo intimo in ždimo v zasebnosti, dokler nam ne potrkajo na vrata. Odvzeti sta nam integriteta in možnost za solidarnost, ko z enim očesom izpod odeje opazujemo, kaj se dogaja, ali pa si – še preprosteje – zaklenemo srce pred hudim. Bi nas moralo brigati? Morda te antagonizme razgrinja poslednja kitica evropske himne, Ode radosti: "Res je srečen, kdor ob duši svojo dušo si poji; če pa sam je, naj ne ruši, česar vsak deležen ni."

Program razstav, predstav, koncertov, delavnic, predavanj in strokovnih debat s priznanimi domačimi in tujimi umetniki ter teoretiki na temo brezbrižnosti bo potekal v že tradicionalni "Indigo četrti" javnih institucij in nevladnih organizacij – med katerimi je tudi ZRC SAZU. T.i. Indigo četrt zajema Trg francoske revolucije in ulice, ki ga obkrožajo.