Osnovni podatki
23. oktober 2017 ob 13:00
Avla Ministrstva za kulturo, Maistrova 10, Ljubljana
Opis

V avli Ministrstva za kulturo bo 23. oktobra ob 13. uri odprtje razstave z naslovom odprtje razstave »MEDNARODNI FOTOGRAFSKI NATEČAJ MOMOWO. REPORTAŽE O DOMOVIH OBLIKOVALK IN ARHITEKTK«. Razstava je nastala v okviru evropskega projekta MoMoWo - Ustvarjalnost žensk od modernizma dalje, ki ga sofinancira Evropska komisija v okviru programa Ustvarjalna Evropa.

Na odprtju bodo spregovorili: Damjana Pečnik , državna sekretarka na Ministrstvu za kulturo, Mateja Lazar, vodja za podprogram Kultura v programu Ustvarjalna Evropa in vodja pisarne CED Slovenija in doc. dr. Helena Seražin, znanstvena svetnica Umetnostnozgodovinskega inštituta Franceta Steleta in vodja slovenskega partnerstva projekta MoMoWo.

O RAZSTAVI:

Mednarodni natečaj projekta MoMoWo je poznavalce in ljubitelje fotografije pozval k portretiranju oblikovalk, arhitektk ali inženirk v njihovem domačem okolju, da bi tako osvetlil povezavo med njihovim delom doma in na delovnem mestu. Reportaža se je morala osredotočiti na ustvarjalne elemente v njihovih domovih in pokazati, kako je ustvarjanje osebnega okolja, gnezda in pribežališča tesno povezano z oblikovanjem oziroma z njihovim poklicnim delom.

Razstava »Mednarodni fotografski natečaj MOMOWO. Reportaže o domovih oblikovalk in arhitektk« je del potujoče razstave MOMOWO| 100 del v 100 letih | Evropske ženske v arhitekturi in oblikovanju | 1918-2018, ki je bila aprila 2017 organizirana v Atriju ZRC v  Ljubljani. Predstavlja utrinke s fotografskega natečaja: fotografije desetih finalistov, ki vključujejo dela treh zmagovalcev in zmagovalca publike, ter dodatne fotografije slovenskega predstavnika, ki ga je izbral slovenski projektni partner ZRC SAZU.

Katalog razstave je na voljo na povezavi:
http://www.momowo.eu/wp-content/uploads/2015/01/MoMoWo_Catalog_final.pdf