Osnovni podatki
5. april 2012 ob 18:00 do 6. april 2012 ob 9:20
ATRIJ ZRC

Organizator
Filozofski inštitut
Opis

L'Institut français de Slovénie, Institut français Charles Nodier de Ljubljana / Francoski inštitut v Sloveniji, Francoski inštitut Charles Nodier v Ljubljani in Filozofski inštitut ZRC SAZU vabita na predavanje L'avenir de la démocratie / Prihodnost demokracije.

Predaval bo Tzvetan Todorov. Predavanje bo v četrtek, 5. aprila 2012, ob 18.00 v Atriju ZRC. Predavanje bo v francoskem jeziku, na razpolago bo pisni prevod v slovenski jezik. 

Tzvetan Todorov, rojen leta 1939, je francosko-bolgarski filozof. Zaposlen je na CNRS (Centre national de la recherche scientifique), ki je največja francoska javna organizacija za znanstveno raziskovanje, kjer je trenutno častni direktor raziskav. Med letoma 1983 in 1987 je vodil Raziskovalni center za umetnost in jezik. Predvsem je znan po svojih prevodih ruskega formalizma (1965), ki je v veliki meri prispevalo k širjenju poezije danes. Njegove raziskave o zgodovini humanizma poudarjajo delo J.J. Rousseaua, Montesquieua, Montaignea, Benjamina Constanta in Jacquesa Cazottea.

Vljudno vabljeni!