Osnovni podatki
23. junij 2014 ob 18:00
Atrij ZRC, Novi trg 2, Ljubljana

Organizator
mednarodna literarna mreža TRADUKI
Opis

Vabimo vas, da se udeležite predstavitve zbornika Beton International in razprave na temo 100. obletnice sarajevskega atentata in izbruha prve svetovne vojne ter njunega vpliva na razvoj evropske in svetovne zgodovine, ki bo v ponedeljek, 23. junija 2014, ob 18:00 v Atriju ZRC.

Zbornik Beton International vsebuje izvirne eseje pisateljev in intelektualcev iz srednje in jugovzhodne Evrope. Eseji so bili v nemškem prevodu objavljeni kot priloga nemškega dnevnega časopisa »taz« in so marca 2014, tik pred leipziškim knjižnim sejmom, izšli v nakladi 45.000 izvodov. Vsak esej predstavlja drugačen avtorski pogled na dogodke izpred stoletja in se ukvarja z njihovimi posledicami na današnjo družbo.

V Ljubljani bodo svoje eseje predstavili hrvaška pisateljica Ivana Simić Bodrožić, profesorica in raziskovalka dr. Svetlana Slapšak, srbski pisatelj Saša Ilić in profesor kulturologije na FDV ter pesnik dr. Aleš Debeljak. Z gosti se bo pogovarjal dr. Lev Kreft.

Štirje izbrani prispevki so v elektronski obliki tudi v slovenščini dostopni na spletni strani literarne mreže TRADUKI (slovenian.traduki.eu).
Ljubljanska predstavitev je del turneje, v okviru katere se bodo zvrstili še dogodki v Sarajevu (16. 6.), Beogradu (19. 6.) in Zagrebu (26 .6).
Dogodek organizira mednarodna literarna mreža TRADUKI. Vstop je prost.

VABILO