11

MAR

15:30

Teden možganov 2019 : Na pragu bolečineOsnovni Podatki

11. marec 2019 ob 15:30 do 15. marec 2019 ob 17:30
Atrij ZRC, Novi trg 2, Ljubljana
Opis

ZRC SAZU je tudi letos soorganizator Tedna možganov - mednarodne akcije, ki se odvija tretji teden v marcu in med katero vsako leto organizacije širom sveta pripravijo številne izobraževalne dogodke, katerih namen je osveščanje laične in strokovne javnosti o osebnih in družbenih koristih raziskovanja živčevja. Letošnji Teden se bo posvečal bolečini in bo potekal od ponedeljka 11.marca do petka 15. marca. Velik del prireditev bo potekal v Atriju ZRC.

PROGRAM

Kaj sploh je bolečina? Zakaj me boli? Kako jo ustavim? Zgodba o bolečini je polna neznank, saj ni vezana zgolj na fizičen dražljaj, ampak je fenomen, v katerega je vpet celoten spekter našega bivanja: odvisna je od našega odnosa do bolečine, naših prepričanj, situacije, lahko nima fizičnega dražljaja, ampak je izvor psihološki, sociološki ali preplet vseh. Niti ni bolečina vedno slaba, saj je včasih nujen povod za rast in spremembe v našem življenju.

Letošnjim ustvarjalcem Tedna možganov se zdi bolečina tako zanimiv in večplasten fenomen, da smo se odločili posvetiti celoten teden raziskovanju njenih različnih obrazov. Vendar naj vas ne skrbi, pri raziskovanju bomo ostali na varni strani praga bolečine, zato lepo vabljeni, da se nam pridružite tretji teden v marcu na raznovrstnih dogodkih, kjer se bomo ponovno čudili, spraševali in raziskovali naše možgane ter svet okoli njih.

Vstop na vse prireditve v okviru Tedna možganov je prost. Prijazno vabljeni!

Organizator Tedna možganov je SiNAPSA, Slovensko društvo za nevroznanost, ki Teden možganov prireja ob pomoči soorganizatorjev: ZRC SAZU, Slovenska kinoteka in Medicinske fakultete Univerze v Ljubljani.