Osnovni podatki
18. november 2013 ob 17:00 do 18. november 2013 ob 19:00
Atrij ZRC, Novi trg 2, Ljubljana

Organizator
Radio Študent
Opis

Radio Študent v okviru projekta D.E.P.R.A. 2 vabi na pogovor o tretjem medijskem sektorju in neodvisnih radiodifuznih medijih. Participatorni/skupnostni radiodifuzni mediji so konstitutiven del evropskega medijskega prostora, v Republiki Sloveniji pa njihovo za medijsko pluralnost vsake samozvane evropsko demokratične družbe ključno vlogo opravljata predvsem obe obstoječi študentski radijski postaji v Mariboru in Ljubljani. Prihodnost in sedanjost tako mariborskega kot ljubljanskega Radia Študent pa je zaradi upada sistemskih virov financiranja negotova, na kar te dni opozarjata tudi kampanja in peticija ReŠi RŠ!

Sodelujejo:

dr. Mojca Pajnik, raziskovalka alternativnih medijev ter docentka na Katedri za medijske in komunikacijske študije na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani in znanstvena sodelavka na Mirovnem inštitutu, mag. Mojca Planšak, raziskovalka tretjega medijskega sektorja, nekdanja odgovorna urednica MARŠ, soustanoviteljica Evropskega foruma skupnostnih medijev Lenart J. Kučič, novinar Dela, raziskovalec tradicionalnih in novih medijev, spleta ter medijskega lastništva in učinkov, ki jih ima lastništvo na neodvisnost medijev v Sloveniji, Klemen Šali, odgovorni rednik MARŠ, Robert Mohorič, v.d. direktorja RŠ, Robert Bobnič, urednik Redakcije za kulturo in humanistične študije RŠ, nekdanji urednik Tribune.  Moderator: Tomaž Zaniuk, sodelavec Aktualno politične redakcije in nekdanji odgovorni urednik RŠ.

Kako je s tretjim medijskim sektorjem in neprofitnimi radiodifuznimi mediji drugod po Evropi, zakaj jih pri nas z izjemo RŠ in MARŠ pravzaprav ni ter kako bi se lahko to spremenilo, bomo poskušali ugotoviti z gosti iz medijske teorije in prakse v ponedeljek, 18. 11. 2013 ob 17.00 v Atriju ZRC.

Vabljeni, da se nam pridružite, dogodek je del kampanje in peticije ReŠi RŠ!