Skip to main content

Razpisano mesto za mladega raziskovalca

Razpisano mesto za mladega raziskovalca (m/ž) na področju opazovanja Zemlje in geoinformatike
Datum objave: 20. marec 2023

2023 Iščemo MR oglas

Želiš nadaljevati študij, se usposabljati v tujini, vključevati v mednarodne projekte in postati del raziskovalne skupine na področju opazovanja Zemlje in geoinformatike?

Za vse, ki vas zanima opazovanje Zemlje in geoinformatika ter bi želeli sodelovati v izzivih na področjih okolja in razvoja prostora, pri razvoju pametnih mest, satelitskih tehnologij ipd. ter pri tem uporabljati najnovejšo geoinformacijsko tehnologijo – na voljo je mesto za mladega raziskovalca / mlado raziskovalko. Izkoristi priložnost in se prijavi na mesto za MR!

Mladi raziskovalec/-ka se bo usposabljal/-a pod mentorstvom dr. Aleša Marsetiča v okviru raziskovalnega programa Antropološke in prostorske raziskave, ki ga vodi prof. dr. Ivan Šprajc.

Program usposabljanja in natančna vsebina doktorata bosta dokončno dogovorjena z izbrano/nim kandidatko/kandidatom. Raziskovalno delo pa bo usmerjeno predvsem v študij obdelave podatkov daljinskega zaznavanja (npr. satelitskih posnetkov, aeroposnetkov, laserskega skeniranja) s strojnim učenjem in drugimi orodji.

Predviden je vpis na doktorski študij grajeno okolje, smer geodezija, ali varstvo okolja.

Pogoji

Magistrska izobrazba na področju (geo)informacijskih ali širše tehničnih in naravoslovnih znanosti (geodezija in geoinformatika, računalništvo in informatika, elektrotehnika, fizika, matematika, geografija...).

Splošni pogoji za mesto mladega raziskovalca.

Želena znanja

Prednost pri izbiri bodo imeli kandidati z izkušnjami z obdelavo satelitskih posnetkov, strojnim učenjem, analizo prostorskih podatkov, znanjem programiranja, še posebej v jeziku Python, ter poznavanjem obdelave masovnih podatkov.

Zaželena je sposobnost samostojnega dela in dela v skupini, komunikativnost, natančnost, kreativnost in izkušnje z raziskovalnim delom v tujini. Od kandidata/kandidatke pričakujemo, da je zainteresiran/a za kreativno delo z naprednimi metodami obdelave podatkov in občasnim terenskim delom.

Rok za prijavo je 14. 4. 2023 do 14.00, ne glede na način pošiljanja. Spletna stran razpisa.

Poleg vseh zahtevanih dokumentov priložite tudi motivacijsko pismo zakaj se želite raziskovalno udejstvovati na področju opazovanja Zemlje in geoinformatike.

Več informacij: dr. Aleš Marsetič
e-naslov: ales.marsetic(at)zrc-sazu.si