Osnovni podatki
Datum objave:
22. april 2015
Opis

Z Generacijami znanosti, ki so se 22.4. zvečer odvile že v svoji enaindvajseti ponovitvi, Znanstvenoraziskovalni center  SAZU obeležuje izstopajoče znanstvene dosežke v preteklem letu.  Kot je uvodoma poudaril direktor ZRC SAZU dr. Oto Luthar, želijo "z Generacijami znanosti izpostaviti izjemne rezultate sicer nevidnih raziskovalk in raziskovalcev".

Letošnji prejemniki nagrad so: Zlati znak ZRC za vrhunske znanstvenoraziskovalne rezultate prejme dr. Drago Kladnik, Srebrni znak ZRC, ki se podeljuje za vrhunske doktorate s področja humanističnih ved, pa prejme dr. Marijanca Ajša Vižintin. Prof. dr. Karl Kaser, redni profesor za zgodovino jugovzhodne Evrope na Univerzi Karla Franca v Gradcu, je postal častni član ZRC SAZU, zaslužna raziskovalca ZRC SAZU pa sta postala prof. ddr. Marija Stanonik in dr. Darko Dolinar.

Več informacij o prireditvi, ki bo v posnetku predvajana tudi na TV Slovenija, je dostopnih na spletni strani dogodka http://generacije.zrc-sazu.si/.

Fotografski utrinki s prireditve. Klikni za povečavo

NAGRAJENCI SE PREDSTAVIJO

Strokovni posvet s predstavitvami izbranih nagrajenih del XVI. nagradnega natečaja za diplomska, magistrska oziroma doktorska dela na temo Slovencev v zamejstvu in po svetu

24. 10. 2018 ob 9:00 • Atrij ZRC, Novi trg 2, 1000 Ljubljana