Osnovni podatki
27. februar 2015 ob 13:30
Atrij ZRC, Novi trg 2, Ljubljana

Organizator
MOTA MUSEUM
Opis
 
Leta 2016 bo Ljubljana "Zelena prestolnica Evrope". Čeprav umetnost in kultura pogosto opozarjata na ekološka vprašanja, redkeje slišimo, kakšna je stopnja onesnaževanja oziroma okoljskega vpliva, ki ga organizacije prinesejo v okolje. Problema ekologije in umetnosti se bomo na delavnici torej lotili iz druge strani: Kaj lahko kulturni producenti, organizatorji dogodkov, galeristi in vodje kulturnih centrov storimo za manjšo onesnaženost okolja? Kako lahko bolj učinkovito organiziramo delo, materiale in načine produkcije ...in organizacije dogodkov, razstav, festivalov?
 
Delavnico vodi Julie's Bicycle, vodilna britanska organizacija na področju ekoloških praks v kreativnem sektorju, ki je v zadnjih petih letih svetovala več kot 200 kulturnim organizacijam. Julie’s Bicycle je razvila tudi več na spletu prosto dostopnih orodij in priročnikov, ter certifikat Creative Industry Green. CIG je v Veliki Britaniji osrednji ekološki cerifikat za kreativni sektor in zajema analizo festivalov, prizorišč, dogodkov na odprtem in poslovnih prostorov ter razvija rešitve za dosego ekoloških standardov. 
 
Dogodek poteka v sklopu platforme Green Art Lab Alliance. Organizira ga MoTA – Muzej tranzitornih umetnosti. Projekt sofinancira EACEA – Program Kultura (2007-2013). Delavnica je brezplačna in bo potekala v angleškem jeziku. Udeleženci se bodo spoznali z različnimi načini in orodji za optimizacijo delovanja in zmanjašnje vpliva na okolje, ki jih uporabljajo evropske kulturne organizacije. Zaradi učinkovitejše organizacije dogodka vas prosimo za prijavo na naslov: mota.education@gmail.com do 25. februarja 2015. Za več informacij pokličite tel 040 239 207 ali pišite na mota.museum(at)gmail.com.