Osnovni podatki
6. september 2018 ob 15:00 do 7. september 2018 ob 21:00
Atrij ZRC, Novi trg 2, Ljubljana
Opis

Tudi letos ZRC SAZU kot partner sodeluje na INDIGU, festivalu sodobnih idej. Letos, v svoji tretji ediciji, se bo INDIGO,ukvarjal  z govoricami, tiho silo, ki vpliva na javno mnenje in vedenje. Na osebne odločitve, odnose med ljudmi in skupnostmi. Lahko so tihe ali glasne, namerne ali nenamerne, pogosto jih tisti, katerih se tičejo, izvedo zadnji. So o vsem in vsakomur in večja kot je negotovost, bolj so prisotne. In bolj kot so škandalozne, hitreje se sprožijo, se širijo in jih je nemogoče zajeziti. Njihove posledice pa so nepredvidljive. Hote ali nehote smo del njih in tičejo se nas vseh. Govorice so politika, govorice so blago, govorice so moč, govorice so orožje. Indigo festival bo v znamenju govoric z obiskovalci delil ustvarjalne razmisleke skozi razstave, koncerte, predstave, predavanja ter strokovne debate z znanimi domačimi in tujimi umetniki ter teoretiki.

Program festivala bo potekal od 5. do 7. septembra v javnih kulturnih in znanstvenih ustanovah, v nevladnih organizacijah in na prostem – na Trgu francoske revolucije in na ulicah, ki ga obkrožajo.

ZRC SAZU bo INDIGO gostil 6. in 7. septembra v Atriju ZRC v katerem se bo odvijala prireditev INDIGO x Caffeine Hours 2018, ki pomeni srečanje oblikovalcev, ilustratorjev, fotografov in umetnikov ter sejem knjige umetnika domačih in tujih ustvarjalcev, neodvisnih in mikro založnikov. Začnemo ob 15. uri.

Sodelujejo: TUJI GOSTI IN PREDSTAVITVE: Colorama (DE), KOMIKAZE (HR), Palm* (GB), Soybot (AT), Stolen Books (PT), This Town Needs Posters (HR). DOMAČI RAZSTAVLJALCI: 585 ZINES, Beli sladoled, KAPSULA/Zavod P.A.R.A.S.I.T.E., Lealudvik, Look Back and Laugh, Mina Fina, Nez Pez, Nevena Aleksovski, Pekinpah, Riso Paradiso, Rostfrei Publishing, Simon Kocjančič, Stripburger …