Osnovni podatki
6. junij 2012 ob 19:30
ATRIJ ZRC
Opis

ZRC SAZU tokrat v svojem Atriju gosti Študentsko založbo, ki vabi na  pogovor ob izidu slovenskega prevoda knjige britanskega zgodovinarja Theodorja Zeldina z naslovom Intimna zgodovina človeštva.

Knjigo, ki zastavlja vrsto vprašanj, kakršnih od klasičnega zgodo­vinarja ne pričakujemo, bosta predstavila novinar Bernard Nežmah ter prevajalec Aljaž Kovač v pogovoru z Aljošo Harlamovim.

Pridružite se nam v sredo, 6. junija, ob 19.30, v Atriju ZRC. Na dogodku bo knjiga na voljo po promocijski ceni. Vabljeni!

  

Kako smo izumili nove vrste ljubezni? Kako smo postali imuni na osamljenost? Zakaj smo v kuhanju napredovali bolj kot v seksu? Kaj postane mogoče, ko se srečata sorodni duši? To so vprašanja, ki si jih zastavlja Zeldin. V tej izjemno kratkočasni in razburljivi knjigi je zgodovina ne­ločljivo prepletena s sedanjostjo. Zeldinov pristop je interdisciplinaren, med­naroden, provokativen in informativen. Intimna zgodovina človeštva je knjiga za vsakogar, ki bi rad razumel svojo osebno zgodovino in sedanjost ter morda celo pokukal v prihodnost, kar pa je mogoče samo na ozadju intimne zgodovi­ne celotnega človeštva.