Osnovni podatki
10. december 2019 ob 12:30
Mala dvorana, Novi trg 4, / II. nadstropje, Ljubljana
Opis

Vabimo na okroglo mizo z naslovom Od prepričljive ideje in kakovostnega raziskovalnega dela do odlične objave: Izkušnje (mlajših) raziskovalk in raziskovalcev ZRC SAZU,  ki bo potekala 10. decembra v Mali dvorani na Novem trgu 4.

Izboljšava mentorskih praks je ena izmed prednostnih nalog, opredeljenih v Akcijskem načrtu za enakost spolov ZRC SAZU*, ki je bil sprejet februarja 2019. Mentorstvo pri tem razumemo kot nekaj, kar presega vodenje raziskovalca ali raziskovalke na začetku kariere do uspešnega zagovora doktorata. V oblikovanju dejavnosti akcijskega načrta, povezanih z mentorstvom, smo namreč izhajali iz zavedanja, da je v današnjem času, ko je raziskovalno delo negotovo, fragmentirano in kompetitivno, raziskovalkam in raziskovalcem na začetku kariere nujno zagotoviti pridobivanje vrste veščin in znanj, ki povečujejo njihove možnosti za uspešno pozicioniranje in napredovanje znotraj raziskovalne sfere.

Dobro mentorstvo vključuje tudi izmenjavo dobrih praks in izkušenj skozi horizontalno povezovanje mlajših raziskovalk in raziskovalcev. Prav temu je namenjena okrogla miza, ki jo organiziramo v torek, 10. decembra 2019. Svoje izkušnje na področju pisanja in objavljanja znanstvenih del bodo delili raziskovalki in raziskovalec, ki so v zadnjih letih prišli do visokokakovostnih objav:

  • Dr. Mateja Breg Valjavec, znanstvena sodelavka na Geografskem inštitutu Antona Melika ZRC SAZU
  • Dr. Rok Benčin, znanstveni sodelavec na Filozofskem inštitutu ZRC SAZU
  • Dr. Nataša Rogelja Caf, znanstvena sodelavka na Inštitutu za slovensko izseljenstvo in migracije ZRC SAZU

 

Začnemo ob 12.30 s sendviči in kavo, nadaljujemo s pogovorom in izmenjavo izkušenj. Okroglo mizo bo povezovala dr. Mimi Urbanc.

*Akcijski načrt je bil oblikovan v okviru projekta »Pilotne izkušnje za izboljšanje enakosti spolov v raziskovalnih organizacija«, ki ga financira Evropska komisija v okviru programa Obzorja 2020 (št. pogodbe 788171). Na ZRC SAZU ga izavajajo raziskovalke in raziskovakci Inštituta za kulturne in spominske študije ZRC SAZU.