Osnovni podatki
12. november 2013 ob 18:00 do 12. november 2013 ob 20:00
Atrij ZRC, Novi trg 2, Ljubljana
Opis

          

V Atriju ZRC gostimo prireditev Kulturna ambasada Palestine katere namen je odpreti prostor za palestinsko zgodbo in glas Palestincev.  V petek, 8.11. ob 17. uri vas vabimo v Atrij ZRC na otvoritev razstave Apartheid. Razstavo bo predstavil Nasim Ahmed, vodja oddelka za arhiv v organizaciji Palestinian Return Centre s sedežem v Londonu. Razstava v sedemnajstih panojih prikaže razvoj koncepta apartheid , ki ga poveže tako z apartheidom v Južni Afriki kot na palestinskih ozemljih, ki jih zaseda Izrael.  V torek, 12.11. ob 18. uri pa bo v Atriju ZRC potekal Recital palestinske proze. Brali bomo odlomke iz del najbolj pomembnega palestinskega intelektualca Edwarda Saida, mlade pisateljice Adanie Šibli ter pisatelja in odvetnika za človekove pravice Raje Shehadeha ob spremljanju palestinske glasbe.

Kulturno ambasado Palestine organizirata Društvo Humanitas, Zofijini ljubimci in Gibanje za pravice Palestincev BDS Slovenija.

Več informacij: Gibanje BDS Slovenija, info@bds.si , Društvo Humanitas, barbara@humanitas.si, Zofijini ljubimci, zofijini@gmail.com