Osnovni podatki
12. september 2017 ob 19:00 do 24. september 2017 ob 15:00
Atrij ZRC, Novi trg 2, Ljubljana
Opis

V Atriju ZRC z veseljem gostimo fotografsko razstavo z naslovom Objektiv, ki jo sestavljajo dela Oddelka za filmsko in fotografsko umetnost madžarske Akademije umetnosti. Fotografije so iz različnih zgodovinskih obdobij in prikazujejo mehanizem spominjanja, v ospredju katerega je spomin zgodovine in historična izkušnja.

Razstava nas popelje skozi vase zaprt svet začetka 50-ih let, čez bolj sproščena, vendar še vedno absurdna 70. in 80. leta ter daje vpogled v globaliziran svet 21. stoletja. Fotografije odražajo težke življenjske izkušnje običajnih ljudi v viharnih obdobjih zgodovine in skozi intimna opažanja osebno doživetih zgodovinskih izkušenj prikazujejo subjektiven spomin. Fotografije nam pripovedujejo o takih zgodbah sreče in žalosti, ki se pokažejo le najobčutljivejšemu očesu in tako ohranjajo pozornost tudi na spremembah ter sveže dokumentirajo zgodbe sveta. Zaradi osebnega pogleda in umetnosti se nam razkrijejo skrite mreže in povezave, ki postanejo pomembnejše od pustih zgodovinskih podatkov.

Fotografi razstave Objektiv so: Imre Benkő, László Haris, Péter Horváth, Albert Béla Polyvás in Sándor Sára. Kuratorka razstave: Gabriella Uhl.
 
Razstava bo na ogled do 24. septembra 2017, od ponedeljka do sobote, od 8. do 18. ure, v nedeljo od 8. do 15. ure.  Prijazno vabljeni.