Osnovni podatki
15. september 2014 ob 21:00 do 27. september 2014 ob 23:30
Atrij ZRC, Novi trg 2, Ljubljana
Opis

V Atriju ZRC med 15. in 27. septembrom gostimo festival Svetlobna Gverila. Na ogled je zvočna instalacija MOONOLITH avtorja Martina Briclja Barage. 

MOONOLITH (DarkStar 4.0) je interaktivni monument za javni prostor, ki na svoji površini odslikava luno in konstelacije zvezd. Je monument posvečen urbanemu sprehajalcu. Je poklon temni tvari, praznini, vmesnemu prostoru, hitrosti, času in njegovemu minevanju. Instalacija je lokacijsko specifična, saj z vsako postavitvijo razvija nov odnos z gostujočim prostorom in obiskovalci.

MOONOLITH je velika sfera, ki deluje na dveh ravneh. Skozi interakcijo postane njeno površje odzivno svetlobno in zvočno glasbilo, ki odpira polje igre. V fazi mirovanja pa je MOONOLITH skupltura, ki za obiskovalca s svetlobo, gibanjem in zvoki predstavlja prostor umiritve in razmisleka.

MOONOLITH bo v Atriju ZRC komuniciral vsak dan med 20.30 in 23.30.

Martin Bricelj Baraga je intermedijski umetnik, producent in kurator. V svojih interaktivnih projektih, avdiovizualnih performansih in kolaborativnih delih raziskuje kompleksna razmerja med človekom in tehnologijo, zanimajo pa ga tudi socialni vidiki sodobne pop kulture ter politične dimenzije posredovanih resničnosti. Fascinacijo nad tehnologijo v svojih delih pogosto prepleta z elementi znanstvene fantastike. Med drugim je ustanovitelj festivala Sonica v Ljubljani, deluje pa tudi kot vodja društva MoTA – Muzej tranzitornih umetnosti. Svoja dela je predstavil v številnih razstaviščih in na festivalih doma in na tujem.

Martin Bricelj Baraga: koncept in umetniško vodenje
Slavko Glamočanin: programiranje in interakcija
Igor Vuk: tehnično oblikovanje
Matt Kispert: zvočno oblikovanje
Produkcija: MoTA – Muzej tranzitornih umetnosti
Podpora: Akripol d.o.o., Ministrstvo za kulturo RS, MOL - Oddelek za kulturo
Zahvale: Uroš Veber, Denis Orač, Primož Pugelj, Nataša Mrkonjič, Andre Goncalves, David Veneman, Carolien Teunisse, Erik Margan.

www.svetlobnagverila.net
www.motamuseum.com