20

APR

18:00

O demokraciji

Prvi v seriji pogovorov v Atriju ZRC


Osnovni Podatki

20. april 2022 ob 18:00 do 20. april 2022 ob 20:00
Atrij ZRC
Opis

Če smo se v zadnjih tridesetih letih o demokraciji česa naučili, smo se predvsem tega, da ni obstojna, nedotakljiva in neuničljiva. Da je ne ogrožajo samo redki posameznice in posamezniki oziroma politične skupine, temveč predvsem navidez anonimne skupnosti. Sprevideli smo, da demokracijo lahko načnejo - in na koncu morda celo razgradijo - predvsem tisti, ki ne zmorejo razumeti, da jo ščiti samo dosledno spoštovanje razsvetljenske družbene pogodbe.

Ker nas na to v zadnjem času še posebej učinkovito opozarjajo umetnice in umetniki, želimo v naši razpravi povezati refleksivno moč umetnosti in znanosti.

Zato vas v sredo, 20. aprila 2022, ob 18. uri vabimo v Atrij ZRC na Novem trgu 2, kjer se bo tega prvi lotili Tjaša Pureber, Peter Klepec in Miha Blažič, ki bodo skušali odpreti dolgoročno razpravo o demokraciji v naših krajih in demokraciji nasploh. Uvodoma bo serijo pogovorov predstavil Oto Luthar.

Vabljeni!

P.S. Vsem, ki ste zamudili dosedanje predstavitve knjige Sramota, ponuja prvi v seriji pogovorov o demokraciji eno zadnjih priložnosti, da se od blizu seznanite z njo.

Foto: Željko Stevanić/IFP