Osnovni podatki
20. februar 2020 ob 17:00
Glazerjeva dvorana, Univerzitetna knjižnica Maribor, Gospejna ulica 10, Maribor
Opis

Vljudno vas vabimo na pogovor o knjigi Z več znanja o motnjah razpoloženja do izhodov iz labirintov. Pogovor bo v četrtek, 20. februarja 2020, ob 17. uri v Glazerjevi dvorani Univerzitetne knjižnice Maribor.

V večavtorski monografiji »Z več znanja o motnjah razpoloženja do izhodov iz labirintov: izkušnje in razmisleki« so avtorice in avtorji v okviru enaindvajsetih znanstvenih in strokovnih prispevkov naslovili problematiko duševnega zdravja, s posebnim poudarkom na motnjah moderne dobe – motnjah razpoloženja.

Publikacijo odlikuje večdisciplinarna obravnava omenjenih tematik in je namenjena tako laični kakor strokovni javnosti. Poseben prostor v njej je namenjen predstavitvi prvih rezultatov novega in inovativnega programa krepitve duševnega zdravja » Z večjo pismenostjo o duševnem zdravju do obvladovanja motenj razpoloženja« (akronim OMRA).

Z dr. Lilijano Šprah, predstojnico Družbenomedicinskega inštituta ZRC SAZU in urednico zbornika, ki je izšel pri Založbi ZRC, se bo pogovarjala Meta Lavrič, mlada raziskovalka na Slovenskem centru za raziskovanje samomora UP IAM.

Prijazno vabljeni!