Osnovni podatki
31. maj 2015 ob 21:00 do 1. junij 2015 ob 23:00
Atrij ZRC, Novi trg 2, Ljubljana
Opis

V Atriju ZRC v nedeljo 31. maja in v ponedeljek 1. junija z veseljem gostimo Svetlobno gverilo, ki se tudi ob tokratni, deveti festivalski izdaji, na svojstven način loteva predstavljanja umetniških stvaritev, ki pri svojem učinkovanju izrabljajo medij svetlobe. V letu 2015 v Ljubljani predstavlja dela avtorjev iz domovine in mednarodnega okolja, katerih izhodišče se osredotoča na témo tokratnega festivala, ki se glasi V tèmi.

Program festivala tvorijo razstave, instalacije, projekcije, performansi, predavanja in delavnice ..., ki jih kot v prejšnjih letih izvajamo tako v galerijskih prostorih kot tudi na javnih mestnih površinah v osrčju mesta. V letu, ki ga je UNESCO razglasil za Leto svetlobe in svetlobnih tehnologij, središče Ljubljane Svetlobna gverila spreminja v živahno prizorišče, kjer bo osrednjo vlogo igrala svetloba. Festival ponuja meščanom in obiskovalcem Ljubljane obilico zanimivih in privlačnih umetniških stvaritev, ki ob estetskih užitkih marsikdaj servirajo tudi kritičen razmislek o kondiciji aktualnega časa in prostora. Letos smo se pri izvedbi programa še tesneje povezali s številnimi lokalnimi producenti, še zlasti pa z izobraževalnimi ustanovami: dijakom in študentom, bodočim generacijam kreativcev, s tem omogočamo pridobivanje dragocenih izkušenj pri uresničevanju in predstavljanju lastnih stvaritev...

Nedelja, 31. maj, 21.00-23.30, Atrij ZRC; Delavnica Svetlobni grafiti in performans. Mentor: Michael Bosanko.

Ponedeljek, 1. junij, ob 21.30, Novi trg in Atrij ZRC; Projekcije in performansi (avtorji: Claudia Reh, Michael Bosanko, Gulag Interventions, RaumZeitPiraten)

Podrobneje o programu na http://www.svetlobnagverila.net/urnik.html