Osnovni podatki
10. februar 2016 ob 18:00
Atrij ZRC, Novi trg 2, Ljubljana
Opis

V sredo 10. februarja 2016 ob 18.00 bo v Atriju ZRC potekala podelitev štipendij "Za ženske v znanosti 2016".

Prireditev letos poteka pod pokroviteljstvom ZRC SAZU in v skupni organizaciji Slovenske nacionalne komisije za UNESCO, Slovenske znanstvene fundacije in L'Oreala Slovenija. Ob 10. obletnici prireditve bodo svečano razglasili imena ter s štipendijami nagradili tri mlade slovenske raziskovalke.

ZRC SAZU bo na prireditvi predstavil projekt GARCIA – Enakost spolov v akademski in raziskovalni sferi: boj proti karierni nestabilnosti in asimetriji. Projekt je usmerjen k reševanju in sprejemanju posebnih ukrepov za ustvarjanje enakih možnosti med spoloma in izboljšanje položaja raziskovalk in raziskovalcev na začetku karierne poti v Evropi.

V sklopu nacionalnega programa Za ženske v znanosti partnerji vsako leto podelijo tri štipendije mladim slovenskim znanstvenicam v zadnjem letu doktorskega študija s področja naravoslovnih znanosti, biotehnike in medicine, hkrati pa si prizadevajo spodbujati razpravo o položaju žensk v znanosti in zanimanje za delo v znanosti. Program Za ženske v znanosti je v Slovenijo vstopil leta 2006.