Osnovni podatki
Datum objave:
19. maj 2021
Opis

V petek, 21. maja, vas prijazno vabimo k spremljanju spletnega koncerta Saše Vollmaierja z naslovom »Hymnus an die Freundschaft / Hvalnica prijateljstvu«.

Prenos iz Atrija ZRC lahko v živo spremljate na YouTube kanalu ZRC SAZU. Vabljeni, da se nam pridružite ob 20.30 na: https://www.youtube.com/watch?v=e7YYC-UiJzY.

Cikel koncertov Preprosti komadi za zapletene čase, ki se bodo zvrstili v Ljubljani in drugje tokom leta 2021 po zamisli in v produkciji skladatelja in harmonikarja Bratka Bibiča, otvarja samostojni klavirski koncert, na katerem nas bo avtor in pianist Vollmaier soočil s skladateljskim delom filozofa Friedricha Nietzscheja.

Koncert obenem prispeva k obeleževanju letošnje 40. letnice delovanja ZRC SAZU, ki poteka pod geslom Umetnost znanosti, kar pa »ni zgolj priložnostni slogan, temveč posledica spoznanja, da sta v raziskovanju na področju humanistike umetnost in znanost še posebej tesno povezana. Humanistične vede se sistematično ukvarjajo z umetniškimi praksami, zato se raziskovalke in raziskovalci na tem področju zavedajo, da so podobno kot umetnine tudi znanstvena spoznanja rezultat kreativnega postopka. Da brez domišljije ni mogoče postaviti niti osnovnega raziskovalnega vprašanja in da vse kar je mogoče v naprej predvideti nima nobene zveze z znanostjo«. (dr. Oto Luthar, direktor ZRC SAZU)

Več o koncertu na: https://www.zrc-sazu.si/sl/dogodki/koncert-sasa-vollmaier

Ravnikarjevi bloki v Novi Gorici

predstavitev 20. knjižice iz zbirke Umetnine v žepu

15. 6. 2021 ob 18:15 • Bevkov trg, Nova Gorica

Več >>

Uganke na Slovenskem - dr. Saša Babič s Pižamo

16. 6. 2021 ob 19:00 • Atrij ZRC, Novi trg 2, Ljubljana

Več >>

Epidemije in zdravstvo v zgodovinski perspektivi

14. 10. 2021 ob 9:00 • Atrij ZRC, Novi trg 2 Ljubljana

Več >>

Pristno, potvorjeno ali pomota? Ustvarjanje, poustvarjanje, prevara in ponarejanje v glasbi in sorodnih umetnostih.

Mednarodni znanstveni simpozij

21. 10. 2021 ob 9:00 • Ljubljana, Novi trg 2 in 4

Več >>